Ajankohtaista

Terapiatakuu-mielenosoituksen osallistuja pitää kädessään kylttiä, jossa lukee: "Kauanko pitää vielä jonottaa? Kuvan taustalla eduskuntatalo. Ympärillä ihmisiä.
17.6.2024 Ajankohtaista

Mielenterveyspooli ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto: Rajut leikkaukset järjestöiltä heikentävät palveluita, ennaltaehkäisyä ja demokratiaa

Hallitus on hylkäämässä ihmiset, joilla on päihde- tai mielenterveysongelma. Jopa kolmanneksen leikkaukset kansalaisjärjestöiltä vaarantavat matalan kynnyksen tuen päihde- ja mielenterveysongelmiin. Samalla kasvavat kustannukset ja paine julkisen sektorin palveluissa.

Teini-ikäinen poika mustassa hupparissa katsoo vakavana kameraan. Taustana punainen seinä.
13.6.2024 Ajankohtaista

Lasten ja nuorten terapiatakuussa tärkeää on varhainen, vaikuttava ja tarpeenmukainen mielenterveyshoito

Mielenterveyspooli esittää lausunnossaan, että lasten ja nuorten terapiatakuun ikäraja tulee nostaa 29 vuoteen.

Ei rasismille -mielenosoituksen iso banderolli korkealla Uuden Ylioppilastalon yläikkunan edessä katolle kiipeilijöiden ripustamana.
10.6.2024 Ajankohtaista

Lausunto hallituksen rasismia torjuvasta ja yhdenvertaisuutta edistävästä toimenpideohjelmasta

Mielenterveyspooli huomioi lausunnossaan muun muassa ohjelmasta puuttuneet syrjinnän mielenterveysvaikutukset, vähemmistöstressin ja syrjinnän torjunnan.

Hupparipäinen teini katsoo silmiin selin olevaa parrakasta silmälasipäistä terapeuttia.
5.6.2024 Ajankohtaista

Esitys lasten ja nuorten terapiatakuuksi tarvitsee parannuksia

Lausuntokierroksella oleva esitys lasten ja nuorten terapiatakuuksi on askel oikeaan suuntaan. Järjestöt toivovat parannuksia esitykseen, jotta se vastaisi paremmin Mielenterveyspoolin alkuperäistä Terapiatakuu-kansalaisaloitetta.

Mielenterveyspoolin järjestöt poolin banderollin takana mielenosoituksessa.
4.6.2024 Ajankohtaista

Aija Salo Mielenterveys kuuluu kaikille -mielenosoituksessa: ”Hallituksen politiikka heikentää mielenterveyttä”

Mielenterveyspoolin pääsihteeri Aija Salon nosti puheessaan esiin hallituksen ihmisten mielenterveyttä ja kansalaisyhteiskuntaa heikentävät leikkaukset sekä mielenterveysoikeudet ja syrjimättömyyden Mielenterveys kuuluu kaikille -mielenosoituksessa Helsingissä 3.6.2024.

30.5.2024 Ajankohtaista

Mielenterveyspooli ulkoministeriön kuulemisessa: Mielenterveysoikeudet tulee huomioida sodissa ja kriiseissä

Ihmiset, joilla on vakavia mielenterveysongelmia, ovat erityisen haavoittuva ryhmä kaikissa konflikteissa. Rauhanteossa ja jälleenrakennuksessa on äärimmäisen tärkeää resursoida pitkäjänteinen tuki trauman kokeneille.

30.5.2024 Ajankohtaista

Mielenterveyspoolin lausunto: Mielenterveysongelma ei saa tarpeettomasti estää opiskelemaan pääsyä

Lausunnossaan Mielenterveyspooli toi esiin, että opiskelijaksi ottamisen rajoittaminen psyykkisin perustein tulee varata vain kaikkein vakavimpiin tilanteisiin, eikä terveydentilavaatimuksia tule asettaa varmuuden vuoksi.

Kokoustilanne, mies pitää esitystä edessä, muut kuuntelevat kannettavat tietokoneet edessään.
23.5.2024 Ajankohtaista

Maailman terveysjärjestö WHO tukee EU-maiden mielenterveyspolitiikkaa

EU-komission mielenterveysaloitteen toimeenpanoa edistettiin 16.5.2024 ”Mielenterveyspolitiikka Suomessa – Tie eteenpäin” -keskustelutilaisuudessa, jossa olivat edustettuina sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, suomalaisia mielenterveysjärjestöjä ja WHO:n Euroopan aluetoimisto.

Kokous jossa tietokone osallistujan edessä.
23.5.2024 Ajankohtaista

Världshälsoorganisationen WHO stöder EU-ländernas politik när det gäller psykisk hälsa

Vid diskussionsmötet om den framtida mentalvårdspolitiken i Finland den 16 maj 2024 främjades genomförandet av Europeiska kommissionens initiativ om psykisk hälsa. I mötet deltog representanter för social- och hälsovårdsministeriet, Institutet för hälsa och välfärd, finländska föreningar för psykisk hälsa och WHO:s regionkontor för Europa.

Petteri Orpo istuu Ravintola Reformin pöydässä Säätytalon edessä.
22.5.2024 Ajankohtaista

Mielenterveyspolitiikka vuosi Ravintola Reformin jälkeen – MIELI ry:n Kristian Wahlbeck: ”Hallituksen leikkauspolitiikka on mielenterveydelle tuhoisaa”

Vuosi on kulunut Mielenterveyspoolin ja MIELI ry:n ravintolatempauksesta mielenterveysmenun tuomiseksi kaikkiin hallitusohjelmapöytiin. MIELI ry:n johtava asiantuntija Kristian Wahlbeck kantaa nyt huolta hallitustyön vaikutuksista mielenterveydelle.

1 2 3 19