Ajankohtaista

Mielenterveyspooli tukee #terapiassatavataan-liikettä
30.10.2020 Ajankohtaista

Mielenterveyspooli tukee #terapiassatavataan-liikettä

"Terapiassa tavataan" on liike, jonka tarkoituksena on parantaa kaikkien mielen hyvinvoinnin ongelmia ja sairauksia kokeneiden tilannetta. Tavoitteena on mielenterveysystävällinen Suomi.

Kirjoittaja Tino Karolaakso on psykologi ja tutkija.
29.10.2020 Blogi

Vieraskynä: Kaiken terapiatyön perustana on luottamus

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto järkyttää ja koskettaa koko mielenterveys- ja terapiatyötä tekevien ammattikuntaa. Murto on aiheuttanut asiakkaiden lisäksi monille työntekijöille ahdistuneisuutta, psykologi ja tutkija Tino Karolaakso kirjoittaa.

Parisuhdekeskus_Kataja_logo_symboli_vaaka_valkoinen
28.10.2020 Ajankohtaista

Parisuhdekeskus Kataja ry liittyi Mielenterveyspoolin jäseneksi

Parisuhdekeskus Kataja ry on parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Järjestö tukee pareja, vapaaehtoisia ja ammattilaisia koulutuksen, viestinnän, neuvonnan sekä toiminnan keinoin.

Mielenterveyspalvelut; Perustason mielenterveyspalveluiden riittävyys ja vahvistaminen, mahdollisuudet hoitojonojen purkamiseen sekä sote-keskusten ja mielenterveystyön kehittäminen
22.10.2020 Ajankohtaista

Lausunto: Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2021

Mielenterveyspoolin lausunto valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaostolle koskien perustason mielenterveyspalveluita, hoitojonojen purkamista sekä sote-keskusten ja mielenterveystyön kehittämistä.

Alviina Alametsä ja Pia Hytönen luovuttivat Terapiatakuu-kansalaisaloitteen eduskunnan keskuskanslian lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovedelle 21.10.2019
21.10.2020 Ajankohtaista

Terapiatakuu luovutettiin vuosi sitten eduskunnalle – Mikä on aloitteen tilanne nyt?

Terapiatakuu on saanut viime viikkoina tukea yli puoluerajojen, mutta hoitotakuulainsäädännön esittelyn viivästyminen hidastaa myös Terapiatakuun käsittelyä.

Kuvassa eduskunnan mielenterveyspoliittisen neuvottelukunnan kansanedustajia. Kuvassa vasemmalta Bella Forsgrén (vihr.), Kim Berg (sd.), Katja Hänninen (vas.), Tarja Filatov (sd.), Anu Vehviläinen (kesk.), Marko Kilpi (kok.) ja Mikko Ollikainen (r.)
20.10.2020 Kannanotto

Neuvottelukunta: Mielenterveyttä tulee vahvistaa työelämässä

Mielenterveysongelmat ovat yleisin työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen ja sairauspäivärahan saamisen syy. Mielenterveysongelmista johtuvat menetykset aiheuttavat työnantajille korkeampia kustannuksia kuin useimmat muut terveysongelmat. Siksi hyväksi osoittautuneet mielenterveyden vahvistamisen toimintamallit tulee ottaa käyttöön koko maassa.

17.9.2020 Ajankohtaista Blogi

Järjestöjen työ tulevalle vuodelle turvattiin hallituksen budjettiriihessä – Terapiatakuusta ei tehty päätöstä

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen budjettiriihen mielenterveyteen liittyvät päätökset antoivat ilonaiheita, vaikka päätös Terapiatakuusta jäi vielä tulevaisuuteen.

14.9.2020 Ajankohtaista

Mielenterveyden vahvistamisen työllisyyspaketti: vaikutukset jopa 9500 uutta työllistä

Mielenterveyspooli esittää hallitukselle kansalaisten mielenterveyden vahvistamiseksi tutkimusnäyttöön perustuvia toimia, joilla se voi vahvistaa työllisyyden edellytyksiä kestävällä tavalla.

1 2 3 9