Olavi Sydänmaanlakka valittiin Mielenterveyspoolin puheenjohtajaksi – Etappi ry ja Surunauha ry hyväksyttiin jäseniksi

19.12.2019
Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka puheenjohtaa Mielenterveyspoolia vuonna 2020. Verkoston uusiksi jäseniksi hyväksyttiin Etappi ry ja Surunauha ry.

Mielenterveyspoolin vuoden viimeisessä kokouksessa puheenjohtajan tehtävä siirtyi Mielenterveyden keskusliiton Olavi Sydänmaanlakalle. Aiemmin puheenjohtaja oli FinFamin Pia Hytönen. Mielenterveyspoolin puheenjohtajuus kiertää verkoston järjestöjen välillä

Pia Hytönen onnittelee uutta puheenjohtaja Olavi Sydänmaanlakkaa.
Pia Hytönen onnittelee uutta puheenjohtaja Olavi Sydänmaanlakkaa.

”Mielenterveyspooli on moniääninen yhteisö, jolla on merkittävä vaikuttamistehtävä yhteiskunnassa”, Sydänmaanlakka kertoo.

Tämän symbolina hän pitää muun muassa Mielenterveyspoolin järjestöjen yhteistä Terapiatakuu-kansalaisaloitetta, jonka Sydänmaanlakka haluaa ensi vuonna toteutuvan myös käytännössä.

”Toinen merkittävä tehtävämme vuonna 2020 liittyy työelämään ja mielenterveyteen – ja miten nämä kaksi asiaa sopivat yhteen.”

Sydänmaanlakka odottaa innolla esimerkiksi Koitos-kilpailua, jossa suunnitellaan markkinointikonsepti Mielenterveyspoolin työelämäkampanjaan.

”Tulevaisuuden yhteiskunnassa suurimpia haasteita on juuri mielen hyvinvointi ja se, miten pärjäämme työelämässä ja kaikilla elämän osa-alueilla”, hän sanoo.

Katso Olavin Sydänmaanlakan videoterveiset:

Olavi Sydänmaanlakka – Mielenterveyspoolin uusi puheenjohtaja

"Meidän merkittävä tehtävämme vuonna 2020 liittyy työelämään jamielenterveyteen – että miten nämä kaksi asiaa sopivat yhteen", Mielenterveyspoolin uusi puheenjohtaja Olavi Sydänmaanlakka sanoo.

Julkaissut Mielenterveyspooli Torstaina 19. joulukuuta 2019

Olavi Sydänmaanlakka

  • Mielenterveyspoolin puheenjohtaja vuodesta 2019 alkaen.
  • Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja.

Yhteystiedot

📧 olavi.sydanmaanlakka@mtkl.fi
📞 050 363 9920

Etappi ry ja Surunauha ry hyväksyttiin Mielenterveyspoolin jäseniksi

Etappi ry:ssä on työskennelty vuodesta 2001 alkaen mielenterveysongelmista toipuvien nuorten aikuisten kanssa. Kokemusasiantuntijuus ja osallisuuden kehittäminen on aina ollut osa Etapin toimintaa: yhdistys toimii yhdessä asiakkaiden kanssa eri verkostoissa ja ottaa asiakkaat mukaan toiminnan suunnitteluun. Yhdistyksessä on muun muassa ylläpidetty asumispalveluita ja tukiasuntoja.

Vuonna 2014 Etappi ry:n alaisuuteen perustettiin mielenterveysaktivismiryhmä Koala. Se koostuu joukosta nuoria aikuisia, joita kiinnostaa yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja mielenterveysteemat. Koalan tavoitteena on poistaa mielenterveyden häiriöihin liittyvää stigmaa.

Surunauha ry on valtakunnallinen itsemurhan tehneiden läheisten järjestö. Toiminnan tavoitteena on tukea läheisensä itsemurha kautta menettäneitä, järjestää vertaistukea, lisätä avointa keskustelua itsemurhista ja vaikuttaa itsemurhan tehneiden läheisten selviytymiseen surun kanssa. Lisäksi järjestö osallistuu aktiivisesti itsemurhien ehkäisytyöhön.

”Toivomme Mielenterveyspoolin jäsenyyden vahvistavan entisestään yhteistyötä mielenterveystoimijoiden kanssa”, järjestö perustelee hakemuksessaan.