Turkka Sinisalo valittiin Mental Health Europen hallitukseen

10.5.2021
Mielenterveyspoolin hankepäällikkö Turkka Sinisalo valittiin lauantaina eurooppalaisten mielenterveystoimijoiden kattojärjestö Mental Health Europen hallitukseen vuosille 2021–2023.

Turkka Sinisalo on Mielenterveyspoolin hankepäällikkö

Mental Health Europe on perustettu Iso-Britanniassa 1985 Mielenterveyden maailmanliiton alueelliseksi yhteistyöfoorumiksi Euroopassa. Järjestön tehtävänä on edistää kaikkien Euroopan kansalaisten mielenterveyttä ja hyvinvointia.

Mental Health Europen suomalaiset jäsenyhdistykset MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Mielenterveyden keskusliitto asettivat Sinisalon yhdessä ehdolle luottamustehtävään. Tämä on hyvä esimerkki suomalaisten mielenterveysjärjestöjen yhteistyön tiivistymisestä. 

Nyt kaikki Mielenterveyspoolin jäsenjärjestöt saavat ajantasaisesti tietoa, joka auttaa asettamaan suomalaista mielenterveyspolitiikkaa eurooppalaiseen kontekstiin.

“Toivon, että voin edistää kaikille suomalaisille mielenterveysalan järjestöille tärkeitä teemoja tässä luottamustehtävässä. Eurooppalaisen mielenterveysstrategian edistäminen on yksi niistä tärkeistä tavoitteista, joiden eteen on jatkettava työtä herkeämättä”, Turkka Sinisalo kertoo.

Mental Health Europen tavoitteena on Eurooppa, jossa mielenterveysongelmista kärsivät ovat mukana yhteiskunnassa täysivaltaisina jäseninä ja heillä on käytettävissä asianmukaiset palvelut ja tarvitsemansa tuki. Kaikilla Euroopassa tulee olla mahdollisuus osallistua täysivaltaisina jäseninä yhteiskunnan rakentamiseen ja päätöksentekoon.

Aiemmin Mental Health Europen hallituksessa vuosina 2019–2021 MIELI Suomen Mielenterveys ry:tä edusti johtaja, asiantuntijalääkäri Meri Larivaara.