Oletko kokenut syrjintää palveluissa mielenterveysongelmasi takia?

24.5.2022
Aalto-yliopisto ja Mielenterveyspooli aloittavat tutkimusyhteistyön syrjinnän kokemuksesta tai koetusta esteestä kulutusasioinnissa. Tutkimuksessa kartoitetaan tekijöitä, jotka estävät mielenterveyden ongelmia kokevia toimimasta normaalisti osana kuluttajayhteiskuntaa.

Oletko kokenut syrjintää palveluissa mielenterveysongelmasi takia tai koetko, että olet jäänyt paitsi jostain kulutukseen liittyvästä mielenterveysongelmasi takia?

Rajoittaako mielenterveysongelmasi esimerkiksi jollain tapaa palveluihisi osallistumista tai palveluiden saamista?

Oletko saanut huonoa kohtelua tai onko mielenterveysongelmasi vaikuttanut muuten palveluiden tai tuotteiden kulutukseen?

Mustavalkoinen kuva, jossa miesoletettu katsoo kameraan. Taustalla on betoninen tasanne ja teräskaide. Miesoletetun kasvoilla on kädestä muodostuva varjo, joka peittää kasvot.

Voit kertoa kokemuksesi ja osallistua tutkimukseen

Aalto-yliopiston tohtoriopiskelija Henriikka Seittu tutkii kollegoidensa kanssa markkinapaikalla (palveluissa, myymälöissä, verkossa tai perinteisissä fyysisissä kanssakäymisissä) tapahtuvaa stigmatisaatiota.

Tutkimuksessa kartoitetaan tekijöitä, jotka estävät mielenterveyden ongelmia kokevia toimimasta normaalisti osana kuluttajayhteiskuntaa.

Kokemuksesi voi liittyä niin asiointiin terveydenhuollossa, virastoissa, päivittäisasioinnin parissa (esimerkiksi ruokakaupassa), harrastustoiminnassa, työmarkkinoilla, koulutuksessa tai muussa kontekstissa tapahtuneeseen kokemukseen.

Tarinasi voi liittyä kokemukseen syrjinnästä tai koetusta esteestä normaalissa kulutusasioinnissa. Tutkimusryhmä kuulee mielellään kaikenlaisia kokemuksia.

Tutkimus voidaan toteuttaa haastatteluna tai voit kirjoittaa tarinasi sähköpostitse. Kaikki tarinat anonymisoidaan eli sinua ei voida tunnistaa tarinan takaa.

Ota yhteyttä

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen henriikka.seittu[at]aalto.fi tai puhelimitse numeroon 0504071146.

Haastattelijana toimii Aalto-yliopiston tohtoriopiskelija Henriikka Seittu. Tutkimus toteutetaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kuvassa tutkija Henriikka Seittu katsoo kameraan
Henriikka Seittu