Mielenterveyspooli kampanjoi Säätytalolla – ”Terapiatakuu hallitusohjelmaan”

15.5.2019
Mielenterveyspoolin Terapiatakuu-kampanjan aktiivit tekivät flashmobin Säätytalon edessä keskiviikkona 15.5. He halusivat muistuttaa hallitusneuvottelijoita, että Terapiatakuu pitää saada hallitusohjelmaan.

Viisi neuvottelevaa puoluetta on sitoutunut kansalaisaloitteen tavoitteisiin, joten lakialoite on vahvassa myötätuulessa.

”Heikentyneen mielenterveyden vuosikustannukset Suomelle ovat 11 miljardia euroa. Siksi tarvitaan mielenterveysstrategia ja konkreettisia toimenpiteitä, kuten Terapiatakuu. Mielenterveys on meidän kaikkien oikeus ja voimavara, johon investointi kannattaa”, Mielenterveyspoolin puheenjohtaja Pia Hytönen sanoo.

Terapiatakuulla tarkoitetaan pääsyä lyhytpsykoterapiaan tai sitä vastaavaan vaikuttavaan keskusteluhoitoon neljän viikon sisällä perusterveydenhuollossa todetun tarpeen jälkeen.

”Kaikki viisi hallitusneuvotteluihin osallistuvaa puoluetta ovat sitoutuneet Terapiatakuuseen. Nyt toivotaan, että lupaukset lunastetaan”, Mielenterveyspoolin harjoittelija Jesse kareinen sanoo.

Terapiatakuun toteuttaminen maksaa noin 35 miljoona euroa, josta 5 miljoonaa muodostuu nykyisen henkilöstön täydennyskoulutuksesta ja 30 miljoonaa lisähenkilöstön palkkaamisesta vuosittain.

Psykoterapiaan sijoitettu pääoma maksaa tutkimusten mukaan itsensä takaisin moninkertaisesti, koska sairausetuuksien käyttö vähenee, työnantajien sairauspoissaolokustannukset vähenevät ja terveydenhuollon muu käyttö vähenee. Siksi Terapiatakuu on keskeinen keino työllisyysasteen nostamisessa.

Hallitustunnustelija Antti Rinne menossa Säätytalolle.

 

Allekirjoita kansalaisaloite!