Kukunori ry ja Syömishäiriöliitto liittyivät Mielenterveyspoolin jäseneksi

18.9.2018

Syömishäiriöliitto – SYLI ry edustaa ja tukee syömishäiriöön sairastuneita ja heidän läheisiään. Liiton tarkoituksena on edistää näiden ryhmien hyvinvointia vaikuttamalla syömishäiriöiden tunnettuuteen sekä hoidon ja kuntoutuksen kehittymiseen. Syömishäiriöliitto edistää hoitoon pääsyä ja syömishäiriöihin liittyyvää osaamista terveydenhuollossa.

Liitolla on seitsemän jäsenyhdistystä, jotka järjestävät toimintaa omilla alueillaan.

“Lähdimme mukaan Mielenterveyspooliin, joka on isojen ja pienten mielenterveysjärjestöjen yhteenliittymä. Mielenterveysasioihin liittyy edelleen stigmaa – siksi on tärkeää yhdistää monta toimijaa, koska yhdessä olemme vahvempia”, Syömishäiriöliiton toiminnanjohtaja Kirsi Broström sanoo.

Kukunori ry on vuonna 2012 perustettu mielenterveystoipujien ja kulttuurialan ammattilaisten kattojärjestö, jonka tarkoituksena on mielenterveystoipujien ja kehitysvammaisten henkilöiden kulttuuritoiminnan edistäminen.

Kukunori ry edustaa valtakunnallisesti 23:a mielenterveys- ja kehitysvammajärjestöä. Järjestö tekee myös yhteistyötä keskeisten taide- ja kulttuurialan oppilaitosten sekä toimijoiden kanssa.

“Liityimme Mielenterveyspooliin, koska haluamme vaikuttaa yhteiskunnassa siihen, mitä mielenterveyskentällä tapahtuu ja edistää mielenterveystoipujien asemaa Suomessa”, Kukunori ry:n toiminnanjohtaja Markus Raivio sanoo.