Emmi Lundán aloitti Mielenterveyspoolin harjoittelijana

1.4.2021
Lundán työskentelee Mielenterveyspoolissa kolmen kuukauden ajan muun muassa mielenterveysoikeuksien puolesta.

Emmi Lundán aloitti Mielenterveyspoolin harjoittelijana

Turun yliopiston sosiaalipolitiikan maisterivaiheen opiskelija Emmi Lundán aloitti harjoittelijana Mielenterveyspoolissa tänään torstaina. 

Hän kertoo, että Mielenterveyspooli oli hänelle itsestään selvä toive harjoittelupaikaksi.

“Vuoden 2020 pandemian aiheuttamat vakavat mielenterveydelliset vaikutukset tulevat olemaan vasta edessä. Mielenterveysjärjestöillä tulee olemaan entistä suurempi tarve mielenterveyspalveluita tarvitsevien edunvalvojana, Lundán kertoo.

Lundánilla on laajaa mielenterveyspoliittista osaamista, jota hän on tuonut käytäntöön muun muassa vapaaehtoistyössä, järjestöissä, politiikassa ja vapaa-ajalla.

“Olen toiminut aktiivisesti erilaisissa yhteiskunnallisissa kampanjoissa ja minulla on luovuutta kehittää uudenlaista näkyvyyttä mielenterveyspolitiikalle.”

Tavoitteena oikeudenmukaiset mielenterveyspalvelut

Lundán on tehnyt kandidaatin opinnäytteensä oikeudenmukaisista mielenterveyspalveluista, ja hän aikoo laajentaa tutkimustaan maisterivaiheessa.

Hän tulee työskentelemään Mielenterveyspoolissa muun muassa syksyllä julkaistavan mielenterveysoikeuksia käsittelevän kampanjan tietopohjan keräämisessä. 

Lisäksi hän osallistuu myös vaikuttamisohjelman päivittämiseen, kuntavaalikampanjointiin ja hallitusohjelman toteutumisen tarkastamiseen.

Lundánin tavoitteet mielenterveyspolitiikassa ovat selvät.

“Nyt on tuotava näkyväksi matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden, riittävän ja saavutettavan keskusteluavun ja nopean hoitoonpääsyn tarve.”

Ole yhteydessä Emmi Lundániin:

etunimi.sukunimi@mieli.fi

Twitter: @LundanEmmi

Instagram: emmilundan