Eurovaalit 2019 – Sitoumus ehdokkaille
Mielenterveyspoolin eurovaalitavoitteet:
1) Euroopan parlamentti arvioi kaikkien päätösten mielenterveys- ja hyvinvointivaikutukset, ja edistää mielenterveyttä EU:n tasolla.
EU:n päätöksenteossa tulisi arvioida vaikutukset mielenterveyteen. Tehdyt ratkaisut ja päätökset vaikuttavat laajasti Euroopan kansalaisiin – sekä nykyisiin että tuleviin. Suomi ja EU hyötyisivät hyvinvointivaikutusten arvioinnin mittareiden luomisesta ja käyttämisestä päätöksenteossa ja tulevaa suunniteltaessa.
2) Uudet europarlamentaarikot mukaan Euroopan parlamentissa toimivaan Mental Health Europen mielenterveyskoalitioon.
Europarlamentaarikoita toivotaan osaksi eurooppalaisten mielenterveysjärjestöjen Mental Health Europen vapaamuotoista mielenterveyskoalitiota. Koalitio järjestää tapaamisia, ja pitää yhteyttä mielenterveyden edistämistä koskien.
3) EU:n terveysrahoituksesta 10 prosenttia on jatkossa suunnattava mielenterveyteen.
Eurooppalaisiin arvoihin kuuluu koulutuksen, tieteen ja tutkimuksen edistäminen. Myös Euroopan unioni käyttää poliittista valtaa näissä teemoissa esimerkiksi rahoituksen kautta. Mielenterveyteen ohjatun tutkimusrahoituksen osuuden nostaminen EU:n terveysrahoituksen kehyksessä kymmeneen prosenttiin nykyisestä noin kahdesta prosentista olisi suuri parannus eurooppalaisten hyvinvoinnin tutkimiseen ja edistämiseen.